Flitslening

Wie snel geld nodig heeft, kan baat hebben bij de zogenoemde flitslening. Deze lening wordt zo genoemd omdat hij je in staat stelt razendsnel geld te lenen. Het gaat hier wel om lagere bedragen dan bij normale leningen. De meeste leningen blijven onder de duizend euro. Niet gek dus dat de lening ook bekend staat als de minilening of het microkrediet. De flitslening wordt als krediet niet aangeboden door banken, maar door commerciƫle instellingen. Om die reden zijn de handelingen rondom deze lening anders dan bij de meeste banken. Wel zijn aan deze lening enkele voorwaarden verbonden.

Flitslening afsluiten
Het afsluiten van de flitslening gaat, zoals de naam al doet vermoeden, bijzonder gemakkelijk. Wanneer je, op het internet, een geschikte instelling gevonden hebt, kun je deze per sms laten weten dat je geld wil lenen. De instelling zal vervolgens vragen om het nummer van je bankrekening en het gewenste bedrag. Wanneer je deze gegevens doorgeeft en een bevestiging stuurt, zal de instelling de lening in orde maken. Vaak zul je het geld binnen zeer korte tijd op je rekening zien verschijnen.

Aflossen van de flitslening
Het aflossen van de flitslening verloopt een stuk vlotter dan de aflostermijnen bij andere leningen. Vaak moet het bedrag binnen enkele weken weer terugbetaald zijn aan de verstrekker. Omdat het om kleine bedragen gaat, zal dit niet veel problemen opleveren. Wat wel goed is om te weten, is dat de flitslening gebruikmaakt van de zogenaamde behandelingskosten. Dat betekent dat je, in plaats van rente, kosten betaalt voor de behandeling van je lening. Deze kosten kunnen, zeker vergeleken bij de rente van een normale lening, bijzonder hoog oplopen.

Overweeg de mogelijkheden
Wie snel geld nodig heeft kan aan de flitslening denken. De lening is snel en daarmee kun je dus dringende kosten overbruggen. Zeker wanneer je weet dat je binnen de looptijd over het benodigde bedrag zult beschikken, kun je de flitslening met een gerust hart afsluiten. Wanneer dat niet het geval is, is het raadzaam om andere mogelijkheden te overwegen. Banken en kredietverstrekkers kunnen je helpen te zoeken naar een passende lening, die je wel kunt aflossen. Het duurt misschien wat langer, het biedt wel meer zekerheid.