Leningen vergelijken

Mede door de economische crisis is het aantal leningen dat werd afgesloten fors gestegen. Veel mensen hebben er voor gekozen om wat financiële ruimte voor zichzelf te creëren. Tegenwoordig is een lening binnen korte tijd rond te krijgen. Via het internet zijn talloze banken en kredietverstrekkers te benaderen en ook informatie is voor handen. Ook nu de crisis grotendeels achter ons ligt, worden er dagelijks nog vele leningen afgesloten. Om daarbij van dienst te zijn bieden we in dit artikel een vergelijking aan van enkele leningen, waaronder:

WOZ krediet
Het WOZ krediet is een lening die behoort tot de doorlopende leenvormen. Deze lening houdt het midden tussen een hypotheek en een zogenoemd rentekrediet. Middels de WOZ-waarde van een woning wordt de hoogte van het WOZ krediet bepaald. De afkorting WOZ staat voor Waarde Onroerende Zaken. Dat betekent dat deze lening alleen afgesloten kan worden door mensen die een eigen woning bezitten.

Voordeelkrediet
Wie een koopwoning heeft, kan een doorlopend krediet afsluiten tegen een lage rente. Dit wordt dan het voordeelkrediet genoemd, omdat de rente een stuk lager ligt. Dit geld kan gebruikt worden om aan het huis te besteden. Van tevoren wordt een maximum kredietsaldo afgesproken met de bank. Zo beschikt de lener over extra financiële middelen en de zekerheid dat er niet meer op genomen kan worden dan is afgesproken. Net als bij het doorlopend krediet kunnen afgeloste bedragen opnieuw worden opgenomen.

Minilening
Omdat het soms handig is om een klein bedrag te lenen, is de minilening bedacht. Het betreft hier een lening die door commerciële bedrijven wordt aangeboden en die per sms of het internet is af te sluiten. Het gaat om kleine bedragen, vaak van slechts enkele honderden euro’s. Omdat je hier te maken hebt met een commercieel bedrijf, en dus niet met een bank, betaal je geen rente maar behandelingskosten. Die kunnen in sommige gevallen hoog oplopen.

Conclusie
Lenen is de gewoonste zaak van de wereld. Niet voor niks is er op het internet veel informatie terug te vinden. Banken en kredietverstrekkers hebben onderling nogal verschillen in hun lening zitten. Een goede vergelijking scheelt al bij het maken van een keuze. Mocht je nog meer informatie zoeken, neem dan contact op met een bank of kredietverstrekker. Zij kunnen ook persoonlijke vragen beantwoorden en ervoor zorgen dat je een lening op maat krijgt.