Op zoek naar leningen

In de loop der jaren is het aantal leningen dat wordt afgesloten fors toegenomen. De economische crisis is voor veel mensen een reden geweest om geld te lenen. Ook nu de crisis enigszins voorbij is, worden er nog veel leningen afgesloten. Geld lenen is gemakkelijk, betrouwbaar en in de meeste gevallen in een handomdraai geregeld. Omdat er veel leningen zijn, bieden we hier een overzicht van enkele leningen. Sommige zijn veelvoorkomend, over anderen hoor je nauwelijks iets. In dit artikelen behandelen we de volgende leningen:

De persoonlijke lening
De persoonlijke lening is vooral een lening die zekerheid biedt. Van tevoren wordt het te lenen bedrag afgestemd op de aankoop en wordt tevens de looptijd vastgesteld. Zo is bekend wanneer de lening moet zijn afgelost. Daarnaast zal duidelijk zijn hoeveel er betaald moet worden aan maandelijkse rente en aflossing. Het extra aflossen van de persoonlijke lening kan boetevrij. Tevens wordt, in veel gevallen, het overlijdensrisico gedekt.

Doorlopend krediet
Een van de meest afgesloten leningen is het doorlopend krediet. Deze lening is bijzonder populair vanwege het gebruiksgemak en haar flexibiliteit. Samen met de bank wordt een kredietsaldo afgesproken, dat op een rekening wordt gestort. Enkel over opgenomen delen hoeft rente betaald te worden. Aflossen kan boetevrij en afgeloste bedragen mogen direct weer opnieuw worden opgenomen. Een handige lening voor mensen die niet precies weten hoeveel geld ze nodig zullen hebben.

Minilening
Omdat het soms handig is om een klein bedrag te lenen, is de minilening bedacht. Het betreft hier een lening die door commerciĆ«le bedrijven wordt aangeboden en die per sms of het internet is af te sluiten. Het gaat om kleine bedragen, vaak van slechts enkele honderden euro’s. Omdat je hier te maken hebt met een commercieel bedrijf, en dus niet met een bank, betaal je geen rente maar behandelingskosten. Die kunnen in sommige gevallen hoog oplopen.

Conclusie
Lenen is de gewoonste zaak van de wereld. Niet voor niks is er op het internet veel informatie terug te vinden. Banken en kredietverstrekkers hebben onderling nogal verschillen in hun lening zitten. Een goede vergelijking scheelt al bij het maken van een keuze. Mocht je nog meer informatie zoeken, neem dan contact op met een bank of kredietverstrekker. Zij kunnen ook persoonlijke vragen beantwoorden en ervoor zorgen dat je een lening op maat krijgt.