Leningen vergelijken

Mede door de economische crisis is het aantal leningen dat werd afgesloten fors gestegen. Veel mensen hebben er voor gekozen om wat financiële ruimte voor zichzelf te creëren. Tegenwoordig is een lening binnen korte tijd rond te krijgen. Via het internet zijn talloze banken en kredietverstrekkers te benaderen en ook informatie is voor handen. Ook nu de crisis grotendeels achter ons ligt, worden er dagelijks nog vele leningen afgesloten. Om daarbij van dienst te zijn bieden we in dit artikel een vergelijking aan van enkele leningen, waaronder:

Pluskrediet
Speciaal voor mensen tussen de 60 en 65 jaar, is het pluskrediet ontworpen. Het pluskrediet is afgeleid en gebaseerd op het doorlopend krediet. Zo kunnen ook mensen die ouder zijn dan 60 een doorlopend krediet afsluiten. Omdat het gaat om een zogenoemd consumptief krediet, zal het geld gebruikt kunnen worden voor de aanschaf van een nieuwe auto, wasmachine of een vakantie. Zo kunnen ook 60-plussers genieten van de voordelen van de doorlopende lening en een stuk ruimer leven.

Voordeelkrediet
Wie een koopwoning heeft, kan een doorlopend krediet afsluiten tegen een lage rente. Dit wordt dan het voordeelkrediet genoemd, omdat de rente een stuk lager ligt. Dit geld kan gebruikt worden om aan het huis te besteden. Van tevoren wordt een maximum kredietsaldo afgesproken met de bank. Zo beschikt de lener over extra financiële middelen en de zekerheid dat er niet meer op genomen kan worden dan is afgesproken. Net als bij het doorlopend krediet kunnen afgeloste bedragen opnieuw worden opgenomen.

Starterslening
Op initiatief van diverse gemeenten en de stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn), is de starterslening ontstaan. In deze gemeenten wordt aan huishoudens de mogelijkheid geboden een extra bedrag te lenen, zonder dat dit de eerste jaren extra woonlasten met zich meebrengt. Deze lening overbrugt op die manier het verschil tussen de aankoopkosten van een woning en het maximaal te lenen bedrag dat je als starter kunt lenen. Deze lening gaat dan ook gepaard aan een hypotheek.

Conclusie
Lenen is de gewoonste zaak van de wereld. Niet voor niks is er op het internet veel informatie terug te vinden. Banken en kredietverstrekkers hebben onderling nogal verschillen in hun lening zitten. Een goede vergelijking scheelt al bij het maken van een keuze. Mocht je nog meer informatie zoeken, neem dan contact op met een bank of kredietverstrekker. Zij kunnen ook persoonlijke vragen beantwoorden en ervoor zorgen dat je een lening op maat krijgt.