Verantwoorde geldzaken

Wie geld leent, spaart of belegt wil graag verantwoord zaken doen. Daarom gaan we in de komende weken artikelen plaatsen over allerlei soorten geldzaken. Beleggingen, leningen, hypotheken en veel meer. Aan de hand van deze artikelen hopen we je te kunnen voorzien van nuttige informatie.

Risicometer leningen
Als je besluit geld te lenen, bijvoorbeeld om een verbouwing te bekostigen of een grote aanschaf te doen, zul je in aanmerking komen met talloze leningen. Er zijn op deze site voldoende leningen terug te vinden, met allerlei nuttige informatie. Ook raden we je aan om de Risicometer Leningen te doen. Met deze tool kun je namelijk precies uitvinden wat een lening voor jou gaat betekenen. De Risicometer Leningen zoekt uit wat de risico’s van een lening voor jou kunnen zijn. Zo kun je voorkomen dat je een lening afsluit die niet bij jouw situatie past.

Geldzaken op een rij
Financieel gezien gebeurt er veel. De meeste mensen (en zeker mensen met een eigen woning) hebben te maken met een hypotheek, de aflossing en de rente ervan, en met talloze verzekeringen. Daarnaast wordt er nog wat gespaard en zijn er maandelijks veel uitgaven. Omdat deze geldzaken in sommige gevallen door elkaar lopen, is het goed om je geldzaken op een rij te zetten. Dit kun je zelf doen, door bijvoorbeeld een map aan te maken met alle financiële stukken. Ook kun je een financieel experts vragen je te ondersteunen. Want één ding is zeker: als je geldzaken overzichtelijk zijn, is je hoofd dat ook.

Geld voor studie, spaarplan
Steeds meer mensen gaan studeren. Maar zoals alles kost ook een studie geld. En dat kan om duizenden euro’s gaan. Om die reden kun je er als ouders voor kiezen om een spaarrekening te openen voor de kinderen. Als je hier maandelijks geld instopt, hebben de kinderen rond hun achttiende een mooi bedrag openstaan voor studie. Banken spelen hier ook handig op in en bieden spaarplannen aan. Banken komen je dan tegemoet, omdat zij het gespaarde geld achttien jaar kunnen gebruiken om te beleggen, en betalen een forse rente. Op deze website informeren we je ook over spaarvormen.

Geldzaken overzichtelijk maken
Zoals je hebt kunnen lezen zijn er nogal wat geldzaken op te noemen. Met leningen, hypotheken, beleggingen, verzekeringen en spaarvormen heb je slechts het topje van de ijsberg gehad. Wanneer je dieper op die thema’s ingaat, zul je merken dat het steeds ingewikkelder wordt. Om die reden is het goed om geldzaken zo inzichtelijk mogelijk te maken. Zorg ervoor dat je altijd weet waar je mee bezig bent en voorkom dat je in de financiële problemen raakt.