Leningen vergelijken

Mede door de economische crisis is het aantal leningen dat werd afgesloten fors gestegen. Veel mensen hebben er voor gekozen om wat financiële ruimte voor zichzelf te creëren. Tegenwoordig is een lening binnen korte tijd rond te krijgen. Via het internet zijn talloze banken en kredietverstrekkers te benaderen en ook informatie is voor handen. Ook nu de crisis grotendeels achter ons ligt, worden er dagelijks nog vele leningen afgesloten. Om daarbij van dienst te zijn bieden we in dit artikel een vergelijking aan van enkele leningen, waaronder:

De persoonlijke lening
De persoonlijke lening is vooral een lening die zekerheid biedt. Van tevoren wordt het te lenen bedrag afgestemd op de aankoop en wordt tevens de looptijd vastgesteld. Zo is bekend wanneer de lening moet zijn afgelost. Daarnaast zal duidelijk zijn hoeveel er betaald moet worden aan maandelijkse rente en aflossing. Het extra aflossen van de persoonlijke lening kan boetevrij. Tevens wordt, in veel gevallen, het overlijdensrisico gedekt.

Voordeelkrediet
Wie een koopwoning heeft, kan een doorlopend krediet afsluiten tegen een lage rente. Dit wordt dan het voordeelkrediet genoemd, omdat de rente een stuk lager ligt. Dit geld kan gebruikt worden om aan het huis te besteden. Van tevoren wordt een maximum kredietsaldo afgesproken met de bank. Zo beschikt de lener over extra financiële middelen en de zekerheid dat er niet meer op genomen kan worden dan is afgesproken. Net als bij het doorlopend krediet kunnen afgeloste bedragen opnieuw worden opgenomen.

Minilening
Omdat het soms handig is om een klein bedrag te lenen, is de minilening bedacht. Het betreft hier een lening die door commerciële bedrijven wordt aangeboden en die per sms of het internet is af te sluiten. Het gaat om kleine bedragen, vaak van slechts enkele honderden euro’s. Omdat je hier te maken hebt met een commercieel bedrijf, en dus niet met een bank, betaal je geen rente maar behandelingskosten. Die kunnen in sommige gevallen hoog oplopen.

Advies
Bovenstaande informatie dient als advies bij het vinden van de juiste lening. Om nog beter voorbereid te worden kun je op het internet op zoek naar meer informatie. Via deze website hopen we dat die informatie binnen handbereik ligt. Mocht je nog vragen hebben, dan kun je altijd bij een bank of kredietverstrekker langs gaan. Zij zullen je informatie kunnen geven die van toepassing is op je eigen situatie.