Duidelijk in geldzaken

Geldzaken kunnen een stuk duidelijker. Dat laten we zien aan de hand van diverse artikelen over leningen, hypotheken, beleggingen, verzekeringen en meer.

Risicometer leningen
Als je besluit geld te lenen, bijvoorbeeld om een verbouwing te bekostigen of een grote aanschaf te doen, zul je in aanmerking komen met talloze leningen. Er zijn op deze site voldoende leningen terug te vinden, met allerlei nuttige informatie. Ook raden we je aan om de Risicometer Leningen te doen. Met deze tool kun je namelijk precies uitvinden wat een lening voor jou gaat betekenen. De Risicometer Leningen zoekt uit wat de risico’s van een lening voor jou kunnen zijn. Zo kun je voorkomen dat je een lening afsluit die niet bij jouw situatie past.

Geldzaken op een rij
Financieel gezien gebeurt er veel. De meeste mensen (en zeker mensen met een eigen woning) hebben te maken met een hypotheek, de aflossing en de rente ervan, en met talloze verzekeringen. Daarnaast wordt er nog wat gespaard en zijn er maandelijks veel uitgaven. Omdat deze geldzaken in sommige gevallen door elkaar lopen, is het goed om je geldzaken op een rij te zetten. Dit kun je zelf doen, door bijvoorbeeld een map aan te maken met alle financiële stukken. Ook kun je een financieel experts vragen je te ondersteunen. Want één ding is zeker: als je geldzaken overzichtelijk zijn, is je hoofd dat ook.

Aflossen van hypotheek
Een hypotheek afsluiten is één. Maar dan moet je ook nog gaan aflossen. Hoe zit dat nu precies in elkaar? Een hypotheek bestaat uit een grote lening. Je zult maandelijks die lening moeten aflossen. Zoals overeengekomen is met de hypotheekverstrekker of de bank betaal je een deel van die aflossing per maand. Maar daar komt dan ook nog rente bij. De rente is het geen waar de banken aan verdienen. De rente kan een vast of variabel percentage zijn van de volledige hypotheeksom. Wanneer je grote delen tegelijk aflost, kan de rente dalen. Het is dus goed om je in deze informatie te verdiepen. Zo hou je de aflossing zelf in de hand, evenals de hoogte van de rente.

Onafhankelijke adviseur
Geldzaken zijn complex. Leningen en beleggingen, spaarvormen en hypotheken. Allemaal lijken de regeltjes op elkaar, maar toch zijn er weer zulke grote verschillen. Om je te helpen hebben we op deze site zoveel mogelijk informatie verzameld. Toch zul je nog veel vragen hebben. In dat geval verwijzen we je door naar een onafhankelijke adviseur. Een financieel adviseur kan je helpen bij het vinden van geschikte leningen, hypotheken en spaarvormen. Ook kan hij je helpen bij je eerste stap op het pad van beleggingen. Met een financieel adviseur zit je goed, want deze persoon heeft verstand van zaken.