Overzicht van leningen

Snel geld lenen is aan de orde van de dag, zeker nu we het middel internet tot onze beschikking hebben. Vanuit de luie stoel zijn leningen makkelijk met elkaar te vergelijken en in sommige gevallen ook online af te sluiten. Men leent steeds sneller, omdat de drempel naar banken en kredietverstrekkers een stuk lager is komen te liggen. Om die reden bieden wij hier een uitgebreid overzicht van enkele leningen aan. In de komende tijd zullen we enkele leningen, bekend en onbekend, naast elkaar leggen, om een onafhankelijk overzicht en informatie te kunnen bieden. In dit artikel behandelen we de volgende leningen:

WOZ krediet
Het WOZ krediet is een lening die behoort tot de doorlopende leenvormen. Deze lening houdt het midden tussen een hypotheek en een zogenoemd rentekrediet. Middels de WOZ-waarde van een woning wordt de hoogte van het WOZ krediet bepaald. De afkorting WOZ staat voor Waarde Onroerende Zaken. Dat betekent dat deze lening alleen afgesloten kan worden door mensen die een eigen woning bezitten.

Voordeelkrediet
Wie een koopwoning heeft, kan een doorlopend krediet afsluiten tegen een lage rente. Dit wordt dan het voordeelkrediet genoemd, omdat de rente een stuk lager ligt. Dit geld kan gebruikt worden om aan het huis te besteden. Van tevoren wordt een maximum kredietsaldo afgesproken met de bank. Zo beschikt de lener over extra financiële middelen en de zekerheid dat er niet meer op genomen kan worden dan is afgesproken. Net als bij het doorlopend krediet kunnen afgeloste bedragen opnieuw worden opgenomen.

Annuïteitenlening
Bij een annuïteitenlening vinden de maandelijkse betaling van de rente en die van de aflossing plaats door middel van annuïteiten. Dat betekent dat periodiek steeds hetzelfde bedrag wordt betaald aan de bank of kredietverstrekker. Deze lening houdt zichzelf in evenwicht wat betalingen betreft, omdat de annuïteit een aflossingsdeel bevat. Daardoor daalt de periodieke verschuldigde rente, maar worden de aflossingen steeds groter.

Afsluiten
Een lening afsluiten kan in een muisklik geregeld zijn. Zoals je hebt kunnen lezen zijn er genoeg leningen. We adviseren je dan ook om op zoek te gaan naar een geschikte bank of leenverstrekker. Ga met deze mensen in gesprek en vraag alles wat je wil weten. Zij kunnen je advies op maat geven en ervoor zorgen dat je straks een goede lening hebt afgesloten.