Alles over geldzaken

De beste en meest complete informatie over geldzaken wordt gebundeld in een flinke reeks artikelen. Leningen, hypotheken, rentetarieven, risico’s en veel meer facetten worden met elkaar vergeleken. Zo weet je direct waar je aan toe bent.

Investeren
Wanneer je genoeg geld hebt kun je besluiten dat te investeren. In feite investeer je al wanneer je een auto koopt. Echter zul je hier niet snel winst uit behalen omdat de auto al een deel van zijn waarde verliest op het moment dat je bij de dealer wegrijdt. Je kunt ook investeren in plannen en projecten die door de overheid of particulieren worden aangeboden. Het is wel zaak om hier voorzichtig te werk te gaan. Bij het investeren in projecten moet je altijd zorgen dat je op de hoogte bent van wat er van je verwacht wordt en wat het op kan leveren. Een goede advocaat zou je hierbij nog van pas kunnen komen.

Risico’s van beleggingen
Beleggen kan je veel geld opleveren. Zeker wanneer je een beetje ervaring hebt in beleggingen en precies weet waar je moet zijn, kun je er flinke winst uithalen. Maar aan beleggen kleven ook risico’s. Je weet immers nooit van tevoren wat er met een beleggingsfonds gaat gebeuren. Je moet wat dat betreft weten wat er in de economie speelt. Om de risico’s rondom beleggingen te beperken willen we je adviseren om de informatie over beleggingen op deze site goed door te nemen. Op die manier kun je jezelf behoeden voor een grote misstap. Je zou immers niet de eerste zijn die flink het schip ingaat met beleggen.

Lenen met BKR registratie
Is het mogelijk om te lenen met BKR registratie? Het antwoord is: moeilijk. Omdat banken en kredietverstrekkers recht hebben te weten wie een lening wel of niet afbetaalt, kunnen ze erachter komen dat jij (met een negatieve codering bij het BKR) in het verleden een lening niet hebt afbetaald. Dan kunnen ze besluiten jou geen lening meer te geven. En geef ze eens ongelijk. Jij wil toch ook je geld terug, als je dat hebt uitgeleend? Toch is er nog een andere optie. Je kunt gaan lenen bij particuliere bedrijven. Vaak zijn dit de aanbieders van de flitslening, de minilening of het microkrediet (andere naam, maar ongeveer dezelfde betekenis). Het enige nadeel is dat de administratiekosten bij deze leningen fors hoger liggen dan de gemiddelde rente bij een bank.

Zoek naar informatie
Je hebt kunnen lezen dat geldzaken heel veel omvatten. Je hebt leningen, hypotheken, spaarvormen, beleggingen en nog veel en veel meer. We hebben slechts een klein percentage van alle geldzaken op papier gezet. Daarbij geldt natuurlijk dat geldzaken per persoon behoorlijk kunnen verschillen. Daarom adviseren we je, bij meer vragen, op zoek te gaan naar informatie. Zorg ervoor dat je voor jezelf duidelijk hebt wat je vragen zijn. Op het internet is een schat aan informatie te vinden.