Leningen overzichtelijk

Lenen is nog nooit zo makkelijk geweest. Nu we internet hebben kunnen we met een enkele druk op de knop over alle informatie beschikken die we willen hebben. Leningen zijn binnen handbereik. Online kun je veel informatie vinden en zelfs leningen afsluiten. De drempel om geld te lenen is daarom een stuk lager komen te liggen. De komende weken zullen we op deze site enkele leningen eens grondig onder de loep nemen, om zo een eerlijk en onafhankelijk overzicht te kunnen bieden. Want geld lenen blijft, ondanks het gemak, een voorzichtige zaak. Deze keer behandelen we de volgende leningen:

De persoonlijke lening
De persoonlijke lening is vooral een lening die zekerheid biedt. Van tevoren wordt het te lenen bedrag afgestemd op de aankoop en wordt tevens de looptijd vastgesteld. Zo is bekend wanneer de lening moet zijn afgelost. Daarnaast zal duidelijk zijn hoeveel er betaald moet worden aan maandelijkse rente en aflossing. Het extra aflossen van de persoonlijke lening kan boetevrij. Tevens wordt, in veel gevallen, het overlijdensrisico gedekt.

Rentekrediet
Het rentekrediet lijkt erg veel op het doorlopend krediet, een van de meest gebruikte en bekendste leenvormen. Bij het rentekrediet wordt maandelijks de rente vergoed over het nog openstaande leensaldo. In tegenstelling tot het doorlopend krediet, hoeft een rentekrediet niet verplicht in maandelijkse termijnen te worden afgelost. Met de bank wordt een maximum te lenen bedrag afgesproken. Daarmee is de lening vooral geschikt voor mensen die geld achter de hand willen hebben middels een lening.

Studentenlening
De studentenlening, ook wel aangeduid met het studentenkrediet, is een lening speciaal voor studenten. Omdat het voor studenten soms moeilijk is te voorzien in hun dagelijkse kosten, bieden veel banken en kredietverstrekkers deze lening aan. De rente is een stuk lager dan andere leningen. Na het afstuderen van de lener begint het afbetalen. De studentenlening wordt dan overgezet in een andere bekende lening, namelijk het doorlopend krediet.

Afsluiten
Een lening afsluiten kan in een muisklik geregeld zijn. Zoals je hebt kunnen lezen zijn er genoeg leningen. We adviseren je dan ook om op zoek te gaan naar een geschikte bank of leenverstrekker. Ga met deze mensen in gesprek en vraag alles wat je wil weten. Zij kunnen je advies op maat geven en ervoor zorgen dat je straks een goede lening hebt afgesloten.