Vergelijk hypotheken

Een huis kopen gaat in de meeste gevallen gepaard aan een hypotheek. Wie een huis wil kopen, zal een hypotheek af moeten sluiten. Op die manier leen je geld van de bank of hypotheekverstrekker om je huis te kunnen kopen. In de jaren die volgen zul je de hypotheek, in de meeste gevallen, af gaan lossen en een rentepercentage betalen. Wanneer de hypotheek is afgelost, ben je volledig eigenaar van het huis. In dit artikel zullen we een aantal hypotheken toelichten, in de hoop dat het je helpt bij het vinden van de juiste.

Spaarhypotheek
De spaarhypotheek is een hypotheek die uit twee delen bestaat. Het gaat om een hypothecaire lening en een spaarverzekering. Wie een spaarhypotheek heeft, betaalt maandelijks aan twee rekeningen: één voor de lening, waarvoer rente betaald wordt en één voor de spaarrekening, waar het kapitaal opgebouwd wordt. Met het opgebouwde kapitaal wordt uiteindelijk, na zo’n dertig jaar, de hypotheek in één keer afgelost.

Beleggingshypotheek met beleggingen
De beleggingshypotheek met beleggingen betreft een levenshypotheek, waarbij naast de aflosvrije lening ook een kapitaalverzekering loopt . Vaak gaat het om een gemengde levensverzekering; dekking bij overlijden en bij leven. Daarin wordt gespaard voor een aflossing aan het einde van de looptijd van de lening, meestal dertig jaar. Het spaarvermogen in de verzekering wordt belegd in effecten. Dit gebeurt aan de hand van fondsen van de verzekeraar, zodat de beleggersrol van de geldnemer beperkt is tot het kiezen van de fondsen die de verzekeraar in de verzekering aanbiedt.

Seniorenhypotheek
De senioren hypotheek is er voor mensen met een pensioen of VUT regeling die en eigen huis bezitten. Deze hypotheek zorgt er voor dat je in je eigen huis kunt blijven wonen en over extra geld kunt beschikken zonder dat je het huis hoeft te verkopen. Je vult je maandelijkse pensioen of uitkering aan met de hypotheek van je huis. De nieuwe hypotheek is niet hoger dan de taxatie waarde van het huis.

Onafhankelijke adviseur
De drie hypotheken die we in dit artikel lieten zien, zijn natuurlijk slechts drie van de vele hypotheken. Wanneer je serieus van plan bent een hypotheek af te sluiten, kun je het beste langs gaan bij een onafhankelijke adviseur. Deze persoon zal je meer vertellen over wat de hypotheek voor je in zal houden en wat je ervan kan verwachten.