Alles over geldzaken

De beste en meest complete informatie over geldzaken wordt gebundeld in een flinke reeks artikelen. Leningen, hypotheken, rentetarieven, risico’s en veel meer facetten worden met elkaar vergeleken. Zo weet je direct waar je aan toe bent.

Risicometer leningen
Als je besluit geld te lenen, bijvoorbeeld om een verbouwing te bekostigen of een grote aanschaf te doen, zul je in aanmerking komen met talloze leningen. Er zijn op deze site voldoende leningen terug te vinden, met allerlei nuttige informatie. Ook raden we je aan om de Risicometer Leningen te doen. Met deze tool kun je namelijk precies uitvinden wat een lening voor jou gaat betekenen. De Risicometer Leningen zoekt uit wat de risico’s van een lening voor jou kunnen zijn. Zo kun je voorkomen dat je een lening afsluit die niet bij jouw situatie past.

Risico bij investeringen
Een investering kan heel goed uitpakken. In feite leen je een project geld om succes te boeken en zul je hier zelf aan meeprofiteren. Het bedrag dat jij geïnvesteerd hebt, kan zich later meerdere keren uitkeren wanneer de investering een succes blijkt te zijn. Echter, lang niet alle investeringen zijn een succes. Om te voorkomen dat je de verkeerde investering afsluit, raden we je aan om op het internet goed te zoeken naar het project. Ga forums af en vraag om ervaringen bij de investering. Wanneer je het idee hebt dat een investeerder niet helemaal helder kan maken waar je nu eigenlijk mee bezig bent, adviseren we je om niet te investeren.

Lenen met BKR registratie
Is het mogelijk om te lenen met BKR registratie? Het antwoord is: moeilijk. Omdat banken en kredietverstrekkers recht hebben te weten wie een lening wel of niet afbetaalt, kunnen ze erachter komen dat jij (met een negatieve codering bij het BKR) in het verleden een lening niet hebt afbetaald. Dan kunnen ze besluiten jou geen lening meer te geven. En geef ze eens ongelijk. Jij wil toch ook je geld terug, als je dat hebt uitgeleend? Toch is er nog een andere optie. Je kunt gaan lenen bij particuliere bedrijven. Vaak zijn dit de aanbieders van de flitslening, de minilening of het microkrediet (andere naam, maar ongeveer dezelfde betekenis). Het enige nadeel is dat de administratiekosten bij deze leningen fors hoger liggen dan de gemiddelde rente bij een bank.

Voorkom geldproblemen
Geldzaken kunnen natuurlijk ook resulteren in geldproblemen. Bij leningen kun je te maken krijgen met schulden, bij beleggingen kun je flink het schip ingaan en bij een verkeerde investering kun je veel geld verliezen. Daarom is het goed om je in te lezen en altijd alert te blijven op mogelijke risico’s. We willen je niet aanpraten om altijd pessimistisch naar geldzaken te kijken, maar we willen je wel waarschuwen. Geld is een wijd begrip en hoewel de meeste bedoelingen goed zijn, kun je zo een vergissing begaan. Een gewaarschuwd mens telt immers voor twee.