Leningen overzichtelijk

Lenen is nog nooit zo makkelijk geweest. Nu we internet hebben kunnen we met een enkele druk op de knop over alle informatie beschikken die we willen hebben. Leningen zijn binnen handbereik. Online kun je veel informatie vinden en zelfs leningen afsluiten. De drempel om geld te lenen is daarom een stuk lager komen te liggen. De komende weken zullen we op deze site enkele leningen eens grondig onder de loep nemen, om zo een eerlijk en onafhankelijk overzicht te kunnen bieden. Want geld lenen blijft, ondanks het gemak, een voorzichtige zaak. Deze keer behandelen we de volgende leningen:

WOZ krediet
Het WOZ krediet is een lening die behoort tot de doorlopende leenvormen. Deze lening houdt het midden tussen een hypotheek en een zogenoemd rentekrediet. Middels de WOZ-waarde van een woning wordt de hoogte van het WOZ krediet bepaald. De afkorting WOZ staat voor Waarde Onroerende Zaken. Dat betekent dat deze lening alleen afgesloten kan worden door mensen die een eigen woning bezitten.

Doorlopend krediet
Een van de meest afgesloten leningen is het doorlopend krediet. Deze lening is bijzonder populair vanwege het gebruiksgemak en haar flexibiliteit. Samen met de bank wordt een kredietsaldo afgesproken, dat op een rekening wordt gestort. Enkel over opgenomen delen hoeft rente betaald te worden. Aflossen kan boetevrij en afgeloste bedragen mogen direct weer opnieuw worden opgenomen. Een handige lening voor mensen die niet precies weten hoeveel geld ze nodig zullen hebben.

Flitslening
Veel mensen willen snel geld lenen. Via het internet wordt in deze behoefte voorzien, want de flitslening is erop gericht dat mensen in 10 minuten geld kunnen lenen. Deze lening wordt aangeboden door commerciƫle bedrijven, die per sms geld overmaken naar je rekening. Hiervoor worden behandelingskosten in rekening gebracht, die vaak enkele tientallen procenten van het leenbedrag bedragen. Daardoor is deze lening erg duur. Deze lening is vooral handig voor mensen die snel geld nodig hebben, maar tegelijk weten dat ze binnen korte tijd weer af kunnen lossen.

Oriƫntatie
Hopelijk hebben bovenstaande stukken je een beeld gegeven van de diverse leningen die er te vinden zijn. Natuurlijk zijn er nog veel meer leningen te vinden. Op het internet is wat dat betreft een schat aan informatie te vinden. Maar het kan zijn dat je de informatie liever uit eerste hand ontvangt. In dat geval kun je altijd een afspraak maken bij een bank of kredietverstrekker. Zij zullen je helpen een passende lening te vinden.