Leningen overzichtelijk

Lenen is nog nooit zo makkelijk geweest. Nu we internet hebben kunnen we met een enkele druk op de knop over alle informatie beschikken die we willen hebben. Leningen zijn binnen handbereik. Online kun je veel informatie vinden en zelfs leningen afsluiten. De drempel om geld te lenen is daarom een stuk lager komen te liggen. De komende weken zullen we op deze site enkele leningen eens grondig onder de loep nemen, om zo een eerlijk en onafhankelijk overzicht te kunnen bieden. Want geld lenen blijft, ondanks het gemak, een voorzichtige zaak. Deze keer behandelen we de volgende leningen:

WOZ krediet
Het WOZ krediet is een lening die behoort tot de doorlopende leenvormen. Deze lening houdt het midden tussen een hypotheek en een zogenoemd rentekrediet. Middels de WOZ-waarde van een woning wordt de hoogte van het WOZ krediet bepaald. De afkorting WOZ staat voor Waarde Onroerende Zaken. Dat betekent dat deze lening alleen afgesloten kan worden door mensen die een eigen woning bezitten.

Voordeelkrediet
Wie een koopwoning heeft, kan een doorlopend krediet afsluiten tegen een lage rente. Dit wordt dan het voordeelkrediet genoemd, omdat de rente een stuk lager ligt. Dit geld kan gebruikt worden om aan het huis te besteden. Van tevoren wordt een maximum kredietsaldo afgesproken met de bank. Zo beschikt de lener over extra financiƫle middelen en de zekerheid dat er niet meer op genomen kan worden dan is afgesproken. Net als bij het doorlopend krediet kunnen afgeloste bedragen opnieuw worden opgenomen.

Starterslening
Op initiatief van diverse gemeenten en de stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn), is de starterslening ontstaan. In deze gemeenten wordt aan huishoudens de mogelijkheid geboden een extra bedrag te lenen, zonder dat dit de eerste jaren extra woonlasten met zich meebrengt. Deze lening overbrugt op die manier het verschil tussen de aankoopkosten van een woning en het maximaal te lenen bedrag dat je als starter kunt lenen. Deze lening gaat dan ook gepaard aan een hypotheek.

Conclusie
Lenen is de gewoonste zaak van de wereld. Niet voor niks is er op het internet veel informatie terug te vinden. Banken en kredietverstrekkers hebben onderling nogal verschillen in hun lening zitten. Een goede vergelijking scheelt al bij het maken van een keuze. Mocht je nog meer informatie zoeken, neem dan contact op met een bank of kredietverstrekker. Zij kunnen ook persoonlijke vragen beantwoorden en ervoor zorgen dat je een lening op maat krijgt.